09 toukokuuta, 2013

Kakkua, kuohuvaa ja ikkunan pesua

Ilmojen lämmetessä ja valkovuokkojen kukkiessa on jälleen tullut aika muistaa äitejä. Näitä ihania, ihmeellisiä ihmisiä, joita ilman emme lasten naurua kuulisi, emmekä edes lastenjuhlia järjestäisi.

Äitienpäivänä äidin annetaan nukkua pitkään, kannetaan kortteja, suukkoja ja maitokahvit croissanttien säestyksellä sänkyyn, hemmotellaan lahjakorteilla, kukilla tai lähdetään ulkoilemaan ja viettämään perheen yhteistä aikaa. Vai olisiko paras lahja kuitenkin se ikkunanpesu, perheen siivoustalkoot tai että lapset järjestävät kerrankin kiltisti omat huoneensa..?
12 copy
Mikäpä sen tärkeämpi syy juhlaan kuin oma äiti! Herkutteluja voidaan harrastaa kotona tai  äitienpäivälounaalla koko perheen voimin. Kenties piipahdetaan mummolassa kakkukahveilla, kannetaan piknik eväät metsäretkelle, tai suunnataan kaupungille ihmettelemään erilaisia tapahtumia äitien kunniaksi. Paloheinän äitienpäivätempauksessa ohjelmassa on luvassa mm. ruusuja äideille, ilmapalloja, ongintaa, hevosajelua sekä arpajaiset. Helsingin tuomiokirkossa ihastellaan perinteistä Cantores Minores -poikakuoron äitienpäivän konserttia. Perheen yhteinen aika on varmasti monen äidin mieleen - Sibeliuspuistoon voi myös suunnata äitienpäivän minigolfia pelaamaan, äideille tarjotaan ilmaiset kahvit ja päivän tuotto suunnataan lasten hyväksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti