05 maaliskuuta, 2014

Herkulliset Totorojuhlat


Häpeäkseni myönnän, että en tiennyt mitään Totorosta ennen näitä juhlia.. Mutta nyt olen suuri ihalija! Kyseessä on suloinen japanilainen Animé -hahmo ja elokuvaseikkailu, joka riipaisee sydäntä..


Joskus vanhat tutut asiakkaat alkavat olla niin läheisiä, että heistä muotoutuu pikkuhiljaa ystäviä. Erityisen helppoa se on silloin, kun kummallakin on yhteisiä kiinnostuksen kohteita - kuten vaikkapa juhlien järjestäminen! Ystävyyden ja asiakkuuden hämärässä rajamaastossa sain suuren kunnian olla auttamassa ihastuttavilla Totoro-elokuvasynttäreillä, jotka 8-v pojan äiti oli järjestänyt pettämättömällä tyylitajulla. Juhlapaikaksi oli valittu Kino Engel. Tunnelmallinen leffasali sopikin täydellisesti Naapurini Totoro -elokuvan katsomiseen :)

Synttäriaktiviteetit ennen elokuvan katsomista olivat suloisia, Japani -aiheisia ja ah, niin herkullisia! Jokainen yksityiskohta toimintapisteissä oli valmisteltu kauniisti ja raikkaan värikkäästi. Lapset kokkailivat karkkisushia, taittelivat origameja, harjoittelivat syömäpuikkojen käyttöä ja pääsivät valokuvattavaksi Totoron seurassa :)

Karkkisushi oli suuri hitti ja näin se tapahtui:

Huomatkaa kuinka hienosti housuni sopivat yhteen paperilautasen kanssa:) Kuten sanottua, näissä juhlissa jokainen yksityiskohta oli värikoordinoitu viimeisen päälle!

Valmiit karkkisushit pakattiin rasioihin ja laitettiin omalle herkkutarjottimelle, jonka sai viedä mukana leffasaliin alkuaktiviteettien jälkeen.

Origami-sammakot hyppäävät oikeasti! Taittelun jälkeen lapset saivat kisailla kenen sammakko loikkaa pisimmälle. Hauska yksityiskohta ovat myös nuo silmät, jotka liimattiin sammakon päähän:) Ohjeet tällaisen sammakon taitteluun löytyvät esimerkiksit täältä.

Japanilaisia riisimakeisia (Hakaniemen oriental -kaupasta) poimittiin puikoilla kauniisiin origami -paperikääröihin. Ja nämäkin herkkupakkaukset löysivät paikkansa leffasaliin vietäviltä tarjottimilta.

Huomatkaa että hihani sopii täydellisesti yhteen popcorn -rasioiden kanssa! Hihii:) Lapset koristelivat omat herkkutarjottimensa tarroilla ja kasasivat leffaeväät sen sisään. Elokuva oli lasten mieleen ja sen parissa synttärit sujuivatkin rauhallisesti ja leppoisasti loppuun saakka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti